APP-EV

COMPLETE RENOVATION OF AN MODERN APPARTMENT LOCATED IN MILAN, ITALY

The client bought a fifty years old house, located in the middle of the town, that had the chance to be enlarged through an extension. The aim of the project was to renovate the existing building, adding an extension that was connected physically and in terms of architectural language.
In order to provide a good spatial relation between the existing part and the new one, the internal layout has been completely changed. During the design process, one of the key element has been the relation with the city, apertures were studied in order to exploit the bene ts of the strategic location in terms of view and lights, with a particular attention to the privacy of the more private spaces of the house.

INTERIOR

DETAILS

NAME

APP - EV

YEAR

2018

SIZE

85m²

TYPOLOGY

RESIDENTIAL RENOVATION

STATUS

BUILT

LOCATION

MILAN, MI, IT

CLIENT

PRIVATE

PLANS

ELEVATIONS

DETAILS