CASA BRIOSCHI - private client
Completely renovated private apartment in the city of Milan. Not only have we changed all the surfaces of the interior, we also changed the special layout. To accommodate a better layout and more liveable space. The new layout features a separate kitchen & studio and small garden.
NAME
CASA BRIOSCH
YEAR
2016
SIZE
60m²
LOCATION
MILAN, MI, IT
The client bought a fifty years old house, located in the middle of the town, that had the chance to be enlarged through an extension. The aim of the project was to renovate the existing building, adding an extension that was connected physically and in terms of architectural language.
In order to provide a good spatial relation between the existing part and the new one, the internal layout has been completely changed. During the design process, one of the key element has been the relation with the city, apertures were studied in order to exploit the bene ts of the strategic location in terms of view and lights, with a particular attention to the privacy of the more private spaces of the house.