CASA BARI - private client
Wood and white. Special request of a minimal house has been followed. The client wanted to feel free to buy furniture and to personalise his house with paintings, pictures and any kind of furniture. The young couple, just got married, asked for a project which focused its attention on the space of sharing, they preferred a simple design that would make them free to change the arrangement of the furniture and the color of the same. A house in the perfect style of the south of Italy: big living rooms are preferred to bigger bedrooms.
NAME
CASA BARI
YEAR
2014
SIZE
200m²
LOCATION
BARI,PU, IT
The client bought a fifty years old house, located in the middle of the town, that had the chance to be enlarged through an extension. The aim of the project was to renovate the existing building, adding an extension that was connected physically and in terms of architectural language.
In order to provide a good spatial relation between the existing part and the new one, the internal layout has been completely changed. During the design process, one of the key element has been the relation with the city, apertures were studied in order to exploit the bene ts of the strategic location in terms of view and lights, with a particular attention to the privacy of the more private spaces of the house.